Följ oss på Facebook!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

13 december, 2019

Finspångs Bryggeri och Deli-Skafferi

... Se merÅtergå

Finspångs Bryggeri har hållbarhet i centrum för sin verksamhet. Förutom att vi för smakens, de goda bakteriernas och miljöns skull brygger uteslutande på ekologiska teer (och ca 90% ekologiska råvaror/juicer/örter/ grönsaker) så vill vi också skapa arbete lokalt och renovera miljövänligt.

Därför är det självklart att måla med färger som är baserade på naturliga ingredienser. Äggoljetempera härdar bra, tål hård ångtvätt, har en vacker lyster och består enbart av färgpigment, ägg och linolja. Och så roligt att skapa nytt liv i en gammal nedlagd kvartersbutik där jag och många med mig handlade förr!!
#lokalutveckling #hållbart #ovolin #lokalochglobal #naturligt #fermenterat
... Se merÅtergå

Finspångs Bryggeri har hållbarhet i centrum för sin verksamhet. Förutom att vi för smakens, de goda bakteriernas och miljöns skull brygger uteslutande på ekologiska teer (och ca 90% ekologiska råvaror/juicer/örter/ grönsaker) så vill vi också skapa arbete lokalt och renovera miljövänligt. 

Därför är det självklart att måla med färger som är baserade på naturliga ingredienser. Äggoljetempera härdar bra, tål hård ångtvätt, har en vacker lyster och består enbart av färgpigment, ägg och linolja. Och så roligt att skapa nytt liv i en gammal nedlagd kvartersbutik där jag och många med mig handlade förr!!
#lokalutveckling #hållbart #ovolin #lokalochglobal #naturligt #fermenteratImage attachmentImage attachment

Kommentera på Facebook

Så spännande!! ✨✨✨🥂

Väntar med spänning...🎉🎊💫

🌱👏 🌱👊🌱💪🌱

Du gör det så bra❤️

När öppnar ni? Finns det kombusha att köpa???

View more comments

19 november, 2019

Finspångs Bryggeri och Deli-Skafferi

Tack för alla delningar, fina kommentarer och pepp, det hjälpte!! Idag kom beskedet att vår verksamhet inte räknas som en Väsentligt Ändrad Användning då vi har en begränsad omfattning! Och då kan vi få använda lokalen som det var tänkt från början, tack för det!!

Nu är det bara att kavla upp ärmarna och städa, koka, fixa, måla o bygga för allt vad tygeln håller så kanske det blir lite jul för Finspångs Bryggeri också!
#tillväxtfinspång #lokalutveckling #tillsammans #fightingspirit
... Se merÅtergå

Kommentera på Facebook

Stort grattis men synd att denna onödiga byråkrati ska behöva existera.. vi ser fram mot att få besöka dig sen när ni är redo! ✨✨👌🥂

Vad härligt!👏 Stort grattis!🎉

Det var goda nyheter. Kämpa på! 🙂

Jag visste det!!! ❤️ Stort Grattis! 💥💥💥 Ser fram emot att få börja handla 🥰🥰🥰

Kör hårt!

Så underbart! Grattis 💪💪 bra kämpat!

Hurra!! Äntligen ❤ Grymt kämpat💪🏽

😅Vilken lättnad!! Kör så det ryker!! 🤗🤗

🙌🏻 yeees! Grattis!💪🏻kör så det ryker!

Grattis !!!

Vad skönt 🤗

Hurra 💪💪💪!!

Grattis!

Kul. 😀

Tjooohooo 😍💪💪

View more comments

18 november, 2019

Finspångs Bryggeri och Deli-Skafferi

Imorgon avgörs vårt öde! Sedan början av 2019 har oerhört mycket tid och energi gått åt till att leta ny lokal, då vi och många andra blev uppsagda från Vallonbygdens lokaler som ska bli bostäder från 2020. Det finns inga lediga livsmedelsbutiker i Finspång, och de lokaler som vi hittat eller som erbjudits oss har varit helt olämpliga, och inte heller innehavandes ett bygglov /registrering som en livsmedelslokal.

En näringslivsstrategi som går hand i hand med en realistisk, innovativ lokalförsörjnings-strategi, lokal hållbarhet, Livsmedelsstrategin, och som även inkluderar små och mellanstora verksamheter i flera olika branscher är en avgörande faktor för ett levande näringsliv i och utanför en liten centrumkärna!

4 av 5 nya jobb skapas i små och mellanstora företag. Ofta inom livsmedel, upplevelser, aktiv fritid, service, kultur och nya framväxande behov och idéer. Borta är de gamla dagar då de flesta nya jobb skapades av enbart de stora industriföretagen och den lilla entreprenörens passion och drivkraft var något man helt kunde bortse ifrån.

När vi nu hade hittat en ny lokal i slutet av oktober, med en historia av livsmedel och matbutik med allt vad det innebär i lokalutformning, så visar det sig att den nya lokalens bygglov inte medger att vi har några återförsäljare (!),utan bara att vi tillverkar och säljer allt på plats i butik. Den lokala marknaden är inte ett tillräckligt underlag för att driva verksamheten vidare, om vi måste avveckla alla våra samarbeten med ÅF. Vi har inte heller kunnat måla, städa, inreda eller förbereda flytten pga dessa mycket hårda tolkningar av regelverket. Vi anses medföra en Väsentligt Förändrad Användning av lokalen, trots att Boverkets tolkning motsäger detta enl Plan och bygglagen.

Vi ber alla kunder och ÅF om ursäkt för att vi inte är och har varit så tillgängliga och serviceinriktade som vi brukar, då vi vecka för vecka, månad för månad kämpat för vår överlevnad eftersom vi måste ägna oss åt nya bygglovsansökningar, planritningar, situationsplaner, förklaringar att vi inte är ett ölbryggeri el musteri, hur viktigt det är med regional matproduktion mm.

Har försökt att upprätthålla ett konstruktivt, trevligt och professionellt förhållningssätt utåt då allt känts hopplöst under snart ett år, men nu när vi återigen ska inkomma med omfattande, kompletterande handlingar (trots att Miljö och Hälsas inspektör gett oss grön flagg och visar att denna fd livsmedelslokal och matbutik ÄR lämplig för fermentering) så måste vi överväga en snabb nedläggning, trots att efterfrågan ständigt ökar. Vi behöver vara ute ur vår lokal till den sista december.. och det är mycket jobb att tömma den lokalen! Men senast idag inkom ytterligare en delikatessbutik med en skapligt stor order..

Alla ni som följt oss och varit vår trogna krets, håll tummarna för att morgondagens beslut går vår väg och tillåter livsmedelstillverkning med tillstånd att sälja via ÅF! Annars är inte bara höstförsäljningen utan också hela julhandeln, företagets ekonomi och hela Finspångs Bryggeri en saga blott.

Flera månaders 'pausad' verksamhet är inte mycket när lönen automatiskt kommer in på kontot från en stor arbetsgivare, men om man ska bedriva egen verksamhet under småskaliga förhållanden är det ofta skillnaden mellan ett nystartat företags liv och död!

De fina orden om att Tillväxt Finspång ska lyftas av innovation, samarbete, medskapande och ett starkt näringsliv måste vara mer än bara ord!!
#lokalutveckling #mathantverk #entreprenörskap #tillsammans #noclue #bruksortiförändring #fermenterat
... Se merÅtergå

Kommentera på Facebook

Hoppas verkligen det löser sig för er så ni kan stanna kvar i Finspång. Annars kanske Norrköping är ett alternativ? Där finns ju det mesta redan idag. Vore trist om det skulle stupa för er p.g.a. detta.

Men. Mer anarki torde vara lösning på vad som synes vara administrativ extas.

Vi hållare tummar och tår 👏👍💪👊❤

Håller tummarna för er. Nästan orimligt tufft att vara småföretagare, tro mig, jag vet. Hoppas det blir bra till slut!

Hoppas verkligen att ni får driva vidare verksamheten så som ni vill! Allt annat vore helt galet.

Håller tummarna för fina dig! ✨🙏 vi vill Ju fortsätta ha dig i Finspång, vårt lokala hälsobryggeri! 👌🥂

Håller tummarna att allt ska lösa sig på bästa sätt❤️

Neej! Så trist. Blev glad att jag skulle få så nära att handla. Hoppas verkligen det går vägen ❤️💫

Håller ✊ för att det ska gå vägen. Hoppas verkligen att ni får/kan fortsätta❤️ låter helt galet att de inte vill vara hjälpsamma mot ett litet ftg som vill vara verksam på orten. Lycka till 💕💪

Vad i hela friden.. 😡 helt galet! Hejja er 💪 & säg till om det behövs städhjälp eller nåt när ni fått det positiva beskedet ✊🤞❣️

❤️hoppas verkligen att det gått er väg i dag!!! Styrkekramar!

Håller tummar o tår att det går er väg! Lycka till!💕

Håller tummarna✊🏼✊🏼✊🏼. Det måste lösa sig!

Helt galet!! Hoppas verkligen att det kan lösa sig!! ✊

Håller tummarna och hoppas att allt ska lösa sig! Vill ju verkligen ha er kvar. ❤️

Håller tummar och tår, hoppas att det ordnar sig ❤️

Kämpa!

Hoppas det ordnar sig ❤

Du klarar allt!! Pepp!

Lycka till

Håller alla tummar jag kan. Det kommer att ordna sig. Förstår känslan har varit med om den. Men ge inte upp, ni är på målsnöret💕

❤❤❤

🤗💪

Håller tummar o tår, är det meningen så blir det av annars väntar nåt annat runt hörnet 💚

Håller tummarna. Har delat vidare.

View more comments

Se fler inslag

Pin It on Pinterest