Quinoa Viking KRAV Näringsrikt protein från Nordisk Råvara

42 kr

Kategori:

Beskrivning

Superbra källa till protein för alla som vardagsenkelt vill äta mer näringstätt och vego. Helt frö, KRAV. 300 g

ANVÄNDNING Passar utmärkt till biffar och bollar och som tillbehör istället för ris eller pasta. Lämpar sig bra som grötgryn eller i sallader och är möjlig som proteinkälla helt eller delvis i vegetariska och veganska rätter.

Quinoa som på svenska även kallas mjölmålla är en ört som är släkt med spenat och rödbeta vilken växer vilt i Sydamerika. Helt fri från gluten, mycket näringsrik och användbar i mängder av rätter. Quinoa med helt frö har mer fibrer och en matigare textur än annan quinoa som har en borstad kärna.

OM Quinoa sägs ha varit en förklaring till inkarikets starka ställning, eftersom den innehåller mycket nyttigheter som höll inkafolket välnärt och starkt. Quinoan är en av få växter som innehåller fullvärdigt protein, det vill säga alla de nio essentiella aminosyror som kroppen inte själv kan producera. Quinoa är därmed en utmärkt proteinkälla som går att odla i Sverige med bra resultat då den är besläktad med våra mållor.På quinoa med hela frön sitter skalet kvar och har inte borstats eller polerats bort som på annan quinoa. Det ger fina fasta runda gryn med matighet och mer fibrer. Vikinga har en rund spannmålssötma med en ton av nötter och solrosfrön.TILLAGNING Skölj quinoan noga. Koka upp rikligt med vatten och salt (2%). Lägg i quinoan och låt koka försiktigt i 25 minuter.JORDBRUK Odlas ekologiskt i varm sandjord. Breddgrad: 56° 09’ODLAS AV Niklas Svensson och Per Modig, Fagraslätt, Skåne.
QuinoaVikinga_regel.jpg

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G Energi: 342 kcal/1433 kJ. Fett: 7,5 g, varav mättat fett 0,8 g, enkelomättat fett 1,7 g. Kolhydrater: 53,3 g, varav sockerarter 2,3 g. Fibrer: 9,6 g. Protein: 10,3 g. Salt: 0,1 g.

FÖRVARING Torrt och svalt.

NORDISK RÅVARA. Odlad på skonsamt sätt på svenska jordar.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Quinoa Viking KRAV Näringsrikt protein från Nordisk Råvara”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest