Korallins, Rosélins Från Nordisk Råvara

60 kr

Kategori:

Beskrivning

Ekologisk, användbar och underbart god rosélins odlad på Gotland.

Liten vacker rödorange tunnskalig lins med fast textur. Den har en smörig arom med inslag av solroskärna, nötter och lite gräsighet i en lång eftersmak.

400 g

ANVÄNDNING Mycket användbar lins till sallader, såser, röror och biffar. Perfekt även i grytor, soppor eller mald till mjöl för plättar och bröd. Koket ger också en fin användbar buljong.

Denna franska lins har sitt ursprung i Kina och Indien och togs till Europa med romarna. Den har ett blont skal med vacker orange kärna och i Frankrike kallas den lentille corail, dvs korallins, eller ibland rosélins. Den säljs oftast skalad, men vi har valt att behålla skalet så att den kan användas som en fast fin lins i olika anrättningar.
TILLAGNING Skölj och rensa linserna noga för att inga jordrester eller stenar ska finnas kvar. Koka upp rikligt med vatten och salt (2%). Lägg i linserna och låt dem koka försiktigt i 10 minuter, låt svalna i sin buljong.

Reglar_Korallins.jpg

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G Energi: 337 kcal/1409 kJ. Fett: 1,7 g, varav mättat fett 0,2 g. Kolhydrater: 50 g, varav sockerarter 1,1 g. Fibrer: 11 g. Protein: 24 g. Salt: 0,06 g.

FÖRVARING Torrt och svalt.

JORDBRUK Ekologiskt samodlad med havre i kalkrik lerjord.

ODLAS AV Lotta och Curt Niklasson, Sigsarve Lamb, Havdhem, Gotland.

500 g Zip Kraftpåse. Återförslutniongsbar

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Korallins, Rosélins Från Nordisk Råvara”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest